Hvorfor fodpleje?

Fodpleje er som i ordets betydning pleje af fødderne, som er betydningsfuld, da fødderne skal bære hele kroppen livet igennem. Fra barns ben, må man vænne sig til vigtigheden af ordentlig fodtøj, som bevarer fodens form, og sikrer fodens bevægelighed. Derved holdes fødderne sunde og smidige, og risikoen for ubehageligheder minimeres.
 
Fodproblemer kan resultere i en forkert holdning, og danne grundlaget for forskellige lidelser i ankelled, knæled, bækken og ryg.

Hvad kan du gøre?

Med fornuftligt fodtøj, og et jævnligt besøg hos fodplejeren, kan man nå langt for at bibeholde sunde fødder, men den daglige pleje er også af stor betydning for at undgå fod- og neglesygdomme.

Vedligeholdelse?

For at få det optimale udbytte af fodplejen, er det en god ide med tilbagevendende behandling. Det vil typisk dreje sig om 6-8 ugers interval, afhængig af den enkeltes fødder og eventuelle fodproblemer.
 
 

Må jeg som er diabetiker komme hos dig?

Jeg varertager tilmed behandlingen af diabetikere som er kategoriseret i gruppe 1 og 2. Der kan være ekstra risiko forbundet ved traumer hos diabetikere som tryk, revner, hårhudsdannelser osv. Regler ved diabetes-tilskud for de enkelte risikogrupper findes på Diabetes foreningens hjemmeside. Dog skal du være opmærksom på, at ved lægehenvisning til fodbehandling hører under almindeligt helbredstillæg og kan kun opnås hos en statsautoriseret fodterapeut med ydernummer.

Er du pensionist?

Der ydes hos mig tilskud til pensionister med helbredskort. Så er du førtids- og folkepensionist kan du få tilskud via det udvidede helbredstillæg til fodbehandling på op til 85%, se forskellen her. Forhør dig på kommunen i afdelingen for pension eller print skema ud - Horsens kommune her. Du har ifølge loven frit valg til selv at afgøre, hvilken fodbehandler, du vil bruge, jf.: vejledning om folkepension efter lov om social pension, kapitel 15, helbredstillæg, samt lovens §14a, stk. 4.
 
 
 
FØDDER & VELVÆRE | CVR: 29330123 | Brøndshøjvej 11, 8740 Brædstrup  | Tlf.: 2246 5191